На Львівщині судитимуть за незаконне привласнення двох гектарів землі

18:00 30 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 17tv.com.ua

Правоохоронці встановили, що 61-річний чоловік надав неправдиві витяги із рішень сесії місцевої ради, у яких зазначив завищені площі наданої йому землі для будівництва житлового будинку його обслуговування та для ведення сільського господарства.

Співробітники управління протидії злочинності у сфері економіки обласного УМВС України спільно з обласною прокуратурою викрили у Сколівському районі зловмисника, котрий незаконно привласнив два гектари землі заподіявши тим самим шкоди на суму понад стільки ж мільйонів гривень. Правоохоронці встановили, що 61-річний чоловік надав неправдиві витяги із рішень сесії місцевої ради, у яких зазначив завищені площі наданої йому землі для будівництва житлового будинку його обслуговування та для ведення сільського господарства.

На підставі цих рішень з комунальної власності територіальної громади незаконно вибули земельні ділянки площею більш ніж два гектари. За оцінками експертів їх вартість склала понад 2,1 мільйона гривень.

Матеріали кримінального провадження, відкрито за частиною 2 статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України, скеровано на розгляд до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох  років та зі  штрафом  від  двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Про це повідомили сьогодні, 30 червня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) львівського обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів