На Львівщині судитимуть міського голову

13:25 5 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 17tv.com.ua

Посадовці міськради не проконтролювали сплату інвестиційного внеску.

«Співробітники управління протидії злочинності у сфері економіки Львівського обласного УМВС України, за процесуального керівництва обласної прокуратури, викрили у скоєнні посадового злочину міського голову одного з міст Львівської області та його заступника», – повідомили сьогодні, 5 жовтня, «Щоденному Львову», в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС, де також розповіли:

«Як встановили правоохоронці, одне з відкритих акціонерних товариств у 2011 році збудувало у місті багатоквартирний будинок. До бюджету міськради необхідно було сплатити кошти у вигляді інвестиційного внеску на розвиток соціальної інфраструктури міста. Проте посадовці міськради не проконтролювали сплату інвестиційного внеску, а строки позовної давності щодо їх стягнення у судовому порядку минули. В результаті, до бюджету міста не надійшли кошти на суму у 164 тисяч гривень. 

Обвинувальний акт у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України, щодо міського голови та його заступника з питань фінансово-економічної діяльності виконавчих органів ради скеровано на розгляд суду. За допущену службову недбалість їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років із позбавленням  права обіймати  певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів