На Львівщині судитимуть голову й землевпорядника сільради

13:10 9 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління Національної поліції

Державі завдано збитків на 3,6 мільйонів гривень.

«На Львівщині судитимуть голову та землевпорядника місцевої ради, внаслідок злочинних дій яких майже шість гектарів державних земель опинилися в руках приватних осіб. Державі завдано збитків на 3,6 мільйонів гривень», – повідомили сьогодні, 9 лютого, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції, де також опублікували світлину земельних угідь, про які розповіли, та поінформували про подробиці:

«Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) та слідчого управління (СУ) Національної поліції України у Львівській області встановили, що голова та землевпорядник сільської ради Львівщини підписали акти встановлення і узгодження меж 27 земельних ділянок на прилеглій до міжнародної траси Львів – Краковець території із недостовірними даними. Зокрема вказувалось їх розташування у межах населених пунктів, територіально підпорядкованих сільській раді.

Проте, як встановили оперативники, всі ділянки фактично розташовані за їх межами та належали до сільськогосподарських земель запасу. Відповідно до земельного законодавства виділені землі не могли відводитись для здійснення будівництва і обслуговування житлових будинків та господарських споруд, а також використовуватись для таких цілей.

На підставі фіктивних документів, земельні ділянки держави загальною площею у майже шість гектарів опинились в приватній власності. Державі завдано збитків на суму 3,6 мільйона гривень.

Слідчим управлінням посадовцям оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України, накладено арешт на земельні ділянки. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано на розгляд місцевого суду. Зловмисникам загрожує покаранням у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів