На Львівщині суд відмовився відсторонити від посади обвинуваченого в хабарництві медика

09:58 21 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: nokstv.ru

У прокуратурі запевнили, що оскаржуватимуть ухвали Феміди, внаслідок яких обвинувачений у хабарництві головний лікаря Городоцької районної лікарні продовжує працювати на посаді.

Прокуратурою Львівської області готуються апеляційні скарги на ухвали суду в кримінальному провадженні стосовно головного лікаря Городоцької районної лікарні, якого було затримано 22 квітня цього року при одержанні $1000 неправомірної вигоди за сприяння у працевлаштуванні на роботу у цей медичний заклад. Наступного дня після затримання йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 1 статті 368 Кримінального кодексу України, а 24 квітня ухвалою суду його відсторонено від посади та обрано запобіжний захід – домашній арешт.

Обвинувальний акт у вказаному провадженні 30 квітня скеровано до Городоцького районного суду Львівської області. Разом з тим, упродовж двох місячного терміну дії згаданої ухвали, в тому числі через заявлення суддям відводів та самовідводу судді, судовий розгляд не розпочато.

Відтак, у зв’язку із закінченням терміну дії попередніх ухвал підозрюваний повернувся на своє місце праці. Після передачі апеляційним судом провадження до Яворівського районного суду Львівської області вказана ситуація не вирішилась, оскільки суддя 20 липня взагалі відмовив у задоволенні клопотання прокурора про повторне відсторонення медика від посади та обрання йому запобіжного заходу у виді домашнього арешту.

Категорично не погоджуючись із такими рішеннями суду, прокуратура оскаржуватиме їх в апеляційному порядку та ініціюватиме повторне вирішення питань щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення обвинуваченого від посади, а також вживатимуться заходи реагування стосовно суддів за прийняття необґрунтованих та неправомірних рішень.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів