На Львівщині схопили торгівця людьми з Маріуполя

17:12 7 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dso.gov.ua

Переселенець з Донеччини, прибувши до Львова, завербував трьох жінок – мешканку Львівщини та дівчат-переселенців із Полтавської області й тимчасово окупованої території півострова Крим, для їх вивезення за кордон та подальшої сексуальної експлуатації.

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, 20-річному громадянину, переселенцю з Маріуполя, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (вербування осіб, вчинене з метою експлуатації та з використанням їх уразливого стану).

Встановлено, що чоловік, прибувши до Львова, завербував трьох жінок – мешканку Львівщини та дівчат-переселенців із Полтавської області й тимчасово окупованої території півострова Крим, для їх вивезення за кордон та подальшої сексуальної експлуатації. Підозрюваний обіцяв їм високу оплату «праці» у Греції, зобов’язувався забезпечити переліт, безпеку та комфортні умови проживання, однак цього плану не реалізував – 26 червня його було затримано правоохоронцями.

Вказаному громадянину обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Згідно з чинним законодавством, йому загрожує від п’яти до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Про це повідомили сьогодні, 7 липня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також додали: «Принагідно зазначимо, що вироком Галицького районного суду міста Львова 23 червня засуджено до п’яти років і шести місяців позбавлення волі мешканця Львівщини, який в січні поточного року намагався вивезти чотирьох дівчат для надання інтимних послуг у Державі Ізраїль». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів