На Львівщині розслідують факти «відмазування» членами військово-лікарських комісій від призову

19:10 24 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

У прес-службі обласної прокуратури повідомили у вівторок, що «встановлено численні випадки, коли медики визнавали тимчасово непридатними до служби у ЗСУ громадян з числа мобілізованих».

«На Львівщині розпочато розслідування за фактам перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України», – повідомили сьогодні, 24 лютого, в прес-службі обласної прокуратури, конкретизуючи при цьому:

«За процесуального керівництва прокуратури міста Львова, триває досудове розслідування за частиною 1 статті114-1 Кримінального кодексу України за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період членами військово-лікарської комісії під час прийняття рішень про тимчасову непридатність військовозобов’язаних до служби. Вказане провадження розпочато за підставі інформації Личаківсько – Шевченківсько – Залізничного об’єднаного військового комісаріату, де встановлено численні випадки, коли медики визнавали тимчасово непридатними до служби у ЗСУ громадян з числа мобілізованих, однак у подальшому не вживали заходів до повторного їх скерування на проходження комісії.

Також прокуратурою Жовківського району Львівської області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення працівниками військово-лікарської комісії аналогічного правопорушення за частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України. З’ясовано, що останніми визнано придатними до військової служби лише 29 % осіб від загальної кількості осіб, які підлягають призову за мобілізацією.

На цей час у вказаних кримінальних провадженнях проводяться необхідні першочергові слідчі дії. Хід досудового розслідування перебуває на контролі органів прокуратури».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів