На Львівщині розслідують 68 порушень законодавства про мобілізацію

12:47 8 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: powerlexis.ru

Як повідомили в середу в прес-службі обласної прокуратури, її співробітниками скеровано до судів шість обвинувальних актів стосовно осіб, які ухилялись від призову за мобілізацією.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили сьогодні, 8 квітня:

«Прокуратурою Сихівського району Львова підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 43-річного мешканця міста, який ухилявся від призову за мобілізацією. Останній, отримавши повістку, без поважних причин у визначений час не прибув до Галицько-Франківського об’єднаного районного військового комісаріату.

Судом затверджено укладену між прокурором та обвинуваченим угоду про визнання винуватості, та визнано вказаного громадянина винним у вчиненні кримінального правопорушення за статтею 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову за мобілізацією). Йому призначено покарання у виді двох років позбавлення волі з іспитовим строком один рік.

Загалом, з початку дії Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» від 14 січня 2015 року, затвердженого Законом України № 113-VIII від 15 січня 2015 року, до судів скеровано уже шість обвинувальних актів стосовно осіб, які ухилялись від призову за мобілізацією. На цей час триває розслідування у 68 кримінальних провадженнях за фактами вчинення аналогічних кримінальних правопорушень, а також у п’яти провадженнях за чачтиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів