На Львівщині припинили видобуток гравію зі заплав річки Стинавки

15:44 26 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління Національної поліції

Незаконно видобута піщано-гравійна суміш використовувалася для облаштування під’їзних шляхів до об’єктів підприємства.

«Працівники Управління захисту економіки у Львівській області викрили схему та припинили незаконний видобуток гравію з заплав річки Стинавка у Сколівському районі на Львівщині», – повідомили сьогодні, 26 травня, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції, де також розповіли подробиці:

«Як встановили правоохоронці, систему незаконного видобутку корисних копалин загальнодержавного значення запровадили працівники одного з підприємств, розташованих на території регіону. Незаконно видобута піщано-гравійна суміш в подальшому використовувалась для облаштування під’їзних шляхів до об’єктів підприємства.

Правоохоронці затримали злочинну групу, до складу якої входили четверо працівників підприємства. На той час вони саме видобували з річки суміш та завантажували її на автомобілі.

Зловмисники мали в своєму розпорядженні чотири одиниці вантажної техніки: автомобілі КрАЗ, один з яких був обладнаний гідроковшем. При цьому у чоловіків не виявилось жодних документів, які підтверджували б законність видобутку копалин. Як підтвердили робітники, техніка належить підприємству, у якому вони працюють, а незаконні роботи вони проводять з відома і за вказівкою керівництва підприємства.

Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони або використання надр), встановлено, що незаконний видобуток гравію у заплаві річки зловмисники проводили від травня.

Наразі правоохоронці проводять слідчі дії. Зловмисникам загрожує покарання – штраф від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів