На Львівщині припинено в січні-квітні 1674 порушень митних правил

19:28 25 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: pravdatime.uz.ua

Кількість справ про порушення митних правил в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилась на 80%.

«У січні-квітні 2016 року підрозділами Львівської митниці виявлено й припинено 1 674 порушень митних правил, вартість предметів правопорушень становить 23,6 млн. гривень», – повідомили сьогодні, 25 травня, «Щоденному Львову» в прес-службі Львівського обласного управління ДФС, де також розповіли подробиці:

«Кількість справ про порушення митних правил в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилась на 80%.  Характерними видами порушень митного законодавства впродовж звітного періоду були: на виїзд з України – переміщення товарів через митний кордон з приховуванням від митного контролю та недоставлення товарів, транспортних засобів до митного органу; на в’їзд в Україну – порушення порядку проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, недекларування товарів та  недоставлення товарів, транспортних засобів до митного органу.

У звітному періоді структура предметів правопорушень, вилучених у справах про порушення митних правил (співвідношення до загальної кількості випадків вилучених предметів правопорушення) наступна: продовольчі товари – 37,9%; тютюнові вироби – 20,5%; промислові товари – 34,6%; дорогоцінне каміння й метали – 0,8%; зброя – 3,9%; транспортні засоби – 2,3%. Характерним товаром для незаконного вивезення з України до країн Європи залишаються тютюнові вироби.

Упродовж поточного року виявлено 124 спроби незаконного переміщення через митний кордон України, вилучено 93 744 пачки сигарет (за аналогічний період 2015 року виявлено 94 спроби незаконного переміщення, вилучено 67 018 пачок сигарет). Традиційними місцями приховування сигарет залишаються конструктивні порожнини транспортних засобів, пустотілі порожнини коліс автомобіля, спеціально виготовлені тайники.

Упродовж січня-квітня 2016 року припинено незаконне ввезення на митну територію України продуктів харчування, сільгосппродукції та товарів промислової групи на суму понад 20 мільйонів гривень.

Здебільшого порушниками митних правил виступали фізичні особи. Стосовно посадових осіб суб’єктів господарювання у січні-квітні 2016 року зафіксовано 24 митних правопорушення на загальну суму 3,08 млн. гривень. Також, варто зазначити, що станом на 30 квітня 2016 року запроваджено 23 справи про порушення митних правил, у яких предметом правопорушення були – зброя, частини до зброї, боєприпаси, спеціальні засоби захисту. Вилучено: 16 ножів; 11 штиків-ножів; меч; арбалет; шабля; три багнети-ножі, 13 частин до зброї; два пневматичні пістолети; газовий балончик; револьвер; набоїв.

Також за результатами проведених заходів у січні-квітні 2016 року митницею виявлено 37 діянь, що містять ознаки злочину, про що було повідомлено відповідні правоохоронні органи. Впродовж аналогічного періоду минулого року митницею надіслано 36 таких повідомлень.

У звітному періоді митницею розглянуто 981 справу про порушення митних правил. Сума штрафів накладених митницею 14,6 млн. гривень. (за аналогічний період 2015 року накладено штрафів на суму 3,1 млн. гривень.). Стягнуто штрафів на суму 1,49 млн. гривень. (за аналогічний період 2015 року стягнуто штрафів на суму 501,4 тисячі гривень.).

Митницею закрито 32 справи про порушення митних правил (за аналогічний період 2015 року закрито вісім справ про ПМП). До суду для розгляду та прийняття рішення передано 596 справ про ПМП, у яких вартість предметів правопорушень склала 42,57 млн. гривень, застосовано конфіскацію на суму 6,51 млн. гривень, накладено штрафів на суму 8,4 млн. гривень, стягнуто штрафів на суму 645,2 тисячі гривень, закрито судом провадження у 23 справах про ПМП на суму 6,14 млн. гривень.

Передано органам ДВС конфіскованих за рішенням суду предметів правопорушень на суму 9,45 млн. гривень. Перераховано до держбюджету: конфіскованої валюти 116,67 тисячі гривень., коштів від реалізації предметів правопорушень на суму 320,73 тисячі гривень. Крім зазначених вище даних, органам ДВС передано майно, вилучене в рахунок забезпечення стягнення штрафу, на суму 1,9 млн. гривень».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів