На Львівщині прикрили підпільну гуральню

14:50 2 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС

Як повідомляє в середу обласне управління МВС, у ній вилучено фальсифікованої горілки на суму більше 13 тисяч гривень.

Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю Головного управління МВС України у Львівській області припинили діяльність «підпільного» цеху з виготовлення алкогольних напоїв. Вилучено фальсифікованої горілки на суму більше 13 тисяч гривень.

У гаражному боксі на території одного з авто гаражних кооперативів Пустомитівського району мешканець Львова організував цех по виготовленню фальсифікованої горілки.

«Підприємець» підробляв невеликі партії спиртного відомих українських виробників, зокрема й деяких торгівельних марок, які продукуються на Львівщині.

Пляшки, упакування, корки, акцизні марки та піддони – все було виготовлене у відповідності до стандартів, тому відрізнити фальсифікат від справжньої продукції для звичайного покупця було практично неможливо. В подальшому свій продукт зловмисник реалізовував незначними партіями через невеликі торгівельні підприємства Львова за ціною 12 гривень за пляшку.

Ця сума є втричі меншою за встановлену державою мінімальну ціну реалізації цього виду продукції. Під час проведення санкціонованого обшуку, правоохоронці вилучили більше сотні літрів спирту, 440 вже готових пляшок фальсифікату, паперові, підготовлену тару, спеціальні пристрої для «закатки» дозаторів та корків, а також інше обладнання, що використовувалось для розливу та упакування підробленої горілки. Всього – на суму більше ніж 13 тисяч гривень.

За цим фактом розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в України з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Проводиться вилучення із мережі гуртової та роздрібної торгівлі Львівщини виготовленої таким чином фальсифікованої підакцизної продукції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів