На Львівщині прокурори вимагали цьогоріч у судах стягнення 162 млн. грн

12:49 24 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: charivne.info

Як повідомили в п’ятницю в прес-службі обласної прокуратури, зі заявлених співробітниками цієї установи більше тисячі позовів понад 800 уже задоволено, а сума, на яку реально виконано рішення судів, перевищує 78 млн. грн.

У прес-службі обласної прокуратури повідомили сьогодні, 24 жовтня, що співробітниками цієї установи заявлено цьогоріч з метою захисту інтересів держави та громадян прокурорами позовів на суму 162 млн. грн. У повідомленні також конкретизують:

«Зі заявлених більше тисячі позовів вказаної категорії понад 800 уже задоволено, а сума, на яку реально виконано рішення судів, перевищує 78 млн. грн. Зокрема, особлива увага органами прокуратури відводилась питанню захисту державної та комунальної власності. У цій сфері за результатами перевірок законності відчуження та надання в оренду такого майна до судів подано позовів на суму понад 50 млн. грн.

До прикладу, завдяки наполегливій позиції прокуратури, визнано недійсним рішення виконавчого комітету та скасовано свідоцтво про право власності на приміщення в центральній частині м.Львова, на вул. Куліша, площею понад 3 тис. кв. м та вартістю більше 3, 4 млн. грн. Відтак, вказану будівлю повернуто законному власнику – державі.

Водночас вжито ефективних заходів реагування на факти порушень земельного законодавства. Так, судами задоволено уже 136 позовів прокурорів у цій сфері, відтак попереджено незаконне надання 132 га земель державної та комунальної власності, вартістю 65 млн. грн. При цьому, у провадженні судів перебуває ще більше 200 позовних заяв прокурорів щодо земель, площею 33,5 га, вартість яких перевищує 52 млн. грн.

Органами прокуратури відреаговано і на порушення прав соціально вразливих верств населення, у тому числі, з питань оплати праці. Так, за 9 місяців цього року до суду подано заяв про стягнення нарахованої та невиплаченої заробітної плати на загальну суму більше 2 млн. грн. На виконання рішень судів працівникам підприємств уже виплачено більше 3 млн. грн. заборгованої зарплатні.

Також прокурорами вживалися дієві заходи, спрямовані на своєчасне та повне виконання рішень судів, дотримання законодавства при їх виконанні територіальними відділами державної виконавчої служби, органами влади та місцевого самоврядування. За наслідками розгляду документів реагування, внесених з метою усунення виявлених порушень на цьому напрямку, до відповідальності притягнуто 39 посадових осіб».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів