На Львівщині продовжують закривати підпільні гуральні

12:42 16 вересня 2013 р.

Фото до новини

Тож варто прискіпливіше придивлятися до пляшок

Провоохоронцям тільки впродовж одного дня вдалося припинити діяльність одразу двох підпільних цехів з виготовлення алкогольних напоїв. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Зокрема, в Стрию на Львівщині оперативники натрапили на справжнє промислове виробництво фальсифікату. Якщо ж конкретніше, то в напівпідвальному приміщенні трійко стриян, двоє з яких раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності, змішували сурогат горілки та, використовуючи спеціальні пристрої, розфасовували його у заздалегідь підготовлені пляшки.

При цьому фальсифікат виготовлявся під виглядом продукції одразу чотирьох горілчаних виробників нашої держави. А упакування проводилось за всіма стандартами та вимогами щодо цього виду продукції

Тож пересічному споживачеві відрізнити підробку від оригінальної продукції практично неможливо. Відтак покупцям варто прискіпливіше придивлятися до пляшок.

Адже тільки у стриян-підпільників вилучено більше тисячі готової фальсифікованої продукції, декілька тон спирту та підготовленої до розливу суміші, підроблені акцизні марки, порожню тару та інше устаткування, яке використовувалось для розливу та упакування "бодяги". Тож за цим фактом розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 199 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Того ж дня правоохоронці викрили ще один підпільний цех з виготовлення фальсифікату. Причому дещо меншими обсягами виробництва підробленої горілки промишляли дві підприємливі львів’янки.

У Сихівському мікрорайоні обласного центру вони облаштували кустарне виробництво невеликих партій фальсифікату. Причому підробляли горілку одразу декількох відомих виробників.

Серед них – торговельні марки Львівщини та інших регіонів України. Основними ж споживачами такою продукції були невеликі торговельні підприємства та розважальні заклади цього мікрорайону. 

Наразі проводиться вилучення з мережі роздрібної торгівлі виготовленої таким чином фальсифікованої підакцизної продукції. За процесуального керівництва прокуратури Львівської області співробітники міліції проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 199 КК України.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів