На Львівщині продають слабоалкогольні напої школярам

14:24 4 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Radiosvoboda.org

Неповнолітні розповідають правоохоронцям про те, де вони придбали заборонене.

Під час рейду, проведеного 1 вересня, співробітники Червоноградського міськвідділу міліції виявили непоодинокі випадки продажу торговими закладами слабоалкогольних напоїв школярам на неповнолітнім учням коледжів. Так, на бічних сходах одного з навчальних закладів правоохоронці віднайшли трьох дівчат віком від 11-ти до 13-ти років, які розпивали пиво.

Діти розповіли про те, де саме придбали. На продавця цього магазину складено адміністративний протокол за частиною 2 статті 156 Кодекс України про адміністративні правопорушення КУпАП (порушення працівником підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами).

Згодом працівники міліції зафіксували ще один схожий випадок, але у іншій торговій «точці». Там неповнолітньому продали слабоалкогольний напій «Бірмікс». Особа, яка його реалізувала, теж притягається до адміністративної відповідальності.

Як повідомила в.о начальника СКМСД Червоноградського МВ майор міліції Ірина Панасюк, низка профілактичних заходів була спрямована на запобігання вчинення неповнолітніми правопорушень. Тому відпрацьовувалися місця звичного скупчення молоді – парки, сквери, території навчальних та спортивних закладів.

Водночас правоохоронці проводили відповідну роботу з власниками тапродавцями торговельних підприємств, застерігаючи їх від продажу неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів. За це правопорушення законом передбачений штраф на суму від 6800 гривень та позбавленняліцензії на торгівлю.

Про це повідомили сьогодні, 4 вересня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів