На Львівщині оштрафували депутатів і податківців

10:45 14 листопада 2018 р.

Городоцький районний суд

Городоцький районний суд
Фото: google.com.ua

Городоцька місцева прокуратура передала впродовж 10 місяців 2018 року до суду 28 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією.

Серед порушників – депутати районних, міських, селищних, сільських рад, посадові особи сільських рад, комунальних підприємств і службовці Городоцької об’єднаної державної податкової інспекції. Адмінправопорушення стосуються несвоєчасного подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (частина 1 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані (частина 2 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

За результатами розгляду цих протоколів шістнадцять осіб визнано винними та накладено стягнення у вигляді штрафу. Згідно частини 3 статті 65 закону України «Про запобігання корупції», у органи влади та місцевого самоврядування, скеровано 10 подань з метою усунення порушень вимог антикорупційного законодавства, з яких дев’ять уже розглянуто і задоволено. За наслідками розгляду двох подань скасовано три незаконні рішення органу місцевого самоврядування, прийнятого в умовах конфлікту інтересів, одного державного службовця звільнено з посади у зв’язку із притягненням до адміністративної відповідальності, а ще одне подання перебуває на розгляді.

Про це повідомили в середу, 14 листопада, в прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів