На Львівщині покарали депутатів за «дерибан» землі лише штрафами

11:10 27 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: ar.volyn.ua

Народні обранці приймали рішення зі земельних питань на користь своїх близьких родичів.

«На Львівщині притягнуто депутатів до відповідальності за вчинення адміністративних корупційних правопорушень у земельній сфері», – повідомили сьогодні, 27 травня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли подробиці:

«Перемишлянським районним судом 23 травня цього року за участі прокурора Золочівської місцевої прокуратури визнано винним депутата Бібрської міської ради у вчиненні адміністративних правопорушень, пов'язаних із корупцією, передбачених частинами 1 та 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення

за нехтування вимогами стосовно запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Йдеться про факт участі депутата у прийнятті міськрадою двох рішень про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок його сину.

Постановою суду на правопорушника накладено штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Зазначимо, що цьогоріч судом за протоколами прокуратури та поліції притягнуто до відповідальності ще дев’ятьох депутатів, а також колишнього голову та секретаря Бібрської міської ради, які вчинили аналогічні правопорушення та приймали рішення із земельних питань на користь своїх близьких родичів.

Водночас, відповідно до вимог статей 65 та с67 Закону України «Про запобігання корупції», Золочівською місцевою прокуратурою на адресу Бібрської місцевої ради внесено подання з вимогою скасувати 19 рішень, прийнятих унаслідок таких корупційних дій депутатів та посадових осіб цього органу місцевого самоврядування».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів