На кордоні з Польщею митників контролюватимуть мобільні групи

13:32 30 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: pravdatime.uz.ua

Вчора при Міністерстві фінансів розпочав роботу Міжвідомчий цільовий центр, створений з метою подолання корупції на митниці. Працюватимуть 20-ть спільних мобільних груп з попередження і виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи.

Для перевірки стану роботи Центру та підготовки до запуску мобільних груп міністр фінансів Олександр Данилюк провів нараду з представниками Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби та Національної поліції, тобто з усіма сторонами діяльності Таргетинг-центру і мобільних груп.
Під час наради новопризначений керівник Міжвідомчого цільового центру Олександр Власов прозвітував про поточну роботу Центру і графік запуску мобільних груп. Зокрема, вже на початку вересня перші десять мобільних груп виїдуть у місця дислокації для оперативного реагування на правопорушення. Передбачається, що це буде в Київській, Львівській, Одеській, Закарпатській і Волинській областях. А трохи згодом ще десять груп розпочнуть роботу у прикордонних зонах.

Під час наради також було прийнято рішення про формування кадрового резерву Таргетинг-центру і мобільних груп.
Окрім того, міністр фінансів зазначив, що для зменшення корупційних ризиків буде використовуватись принцип ротації кадрів, тобто склад мобільної групи буде щомісяця змінюватися з дотриманням визначеної кількості представників різних структур (з ДФС – дві особи, з Прикордонної служби та Національної поліції - по одній особі).
«У рамках реформи митниці у нас на порядку денному – запуск в роботу Тергетинг-центру та мобільних груп, що будуть діяти по всій території України. Кадровий склад, матеріально-технічна база – все готове до роботи. І я особисто буду контролювати результативність їх роботи», - зазначив Олександр Данилюк.
 
Довідково:
-        Міжвідомчий цільовий центр буде займатися постійною координацією дій 20-ти спільних мобільних груп з попередження і виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи.
-        До складу Центру увійдуть представники Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби та Національної поліції.
-        Аналітична група у складі Центру буде проводити аналітично-пошукову роботу з метою виявлення ризикових операцій у зоні діяльності митниць та передаватиме інформацію.
-        Мобільні групи будуть діяти у цілодобовому режимі по всій території України та виїжджати за орієнтуваннями, наданими аналітичними групами, для оперативного реагування на правопорушення.
-        Таргетинг-центр і мобільні групи  попереджатимуть корупційні прояви (як митними органами, так і бізнесом), сприятимуть боротьбі з контрабандою, а також підвищать прозорість і ефективність митного та інших видів контролю.
Про це повідомляє Урядовий портал.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів