Митники знайшли в Рава-Руській бурштин у колесі

10:45 24 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління ДФС

Три кілограми й 581 грам «золотого каміння» помістилися в одній панчосі.

Сьогодні, 24 жовтня, зранку у пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне» прибув автомобілем «Opel Omega» із польською реєстрацією для виїзду до Польщі у приватних справах громадянин України, який обрав для перетину кордону всмугу спрощеного митного контролю «зелений коридор», чим заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлено заборони чи обмеження. Однак у працівників митниці виникла підозра щодо наявності у цьому транспортному засобі товарів, що переміщуються з приховуванням від митного контролю.

Автомобіль було виведено із загального потоку та скеровано у бокс поглибленого огляду транспортних засобів. Під час огляду з використанням технічних засобів митного контролю було виявлено каміння органогенного утворення необроблене, неочищене різних розмірів та форм від світло – коричневого до темно – коричневого кольору загальною вагою три кілограми 581 грамів. Воно містилось в запасному колесі автомобіля в панчосі, перемотаній скотчем.

Таким чином власник «Opel Omega» вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю за допомогою засобів і способів, що утруднюють виявлення таких товарів. Відтак, за цим фактом складено протокол про порушення митних правил, а бурштин вилучено для проведення експертизи з метою встановлення його вартості.

Про це повідомили сьогодні, 24 жовтня, «Щоденному Львову» в прес-службі Львівського обласного управління Державної фіскальної служби України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів