Міліція розпочала 8 кримінальних проваджень на Львівщині під час Євромайдану

19:37 13 грудня 2013 р.

Особи, які за версією автора фото, також дуже схожі на Януковича і Путіна.

Особи, які за версією автора фото, також дуже схожі на Януковича і Путіна.
Фото: http://www.aif.ru

Одне з дивних кримінальних проваджень стосується "виявлення чорно-білих зображень формату А4 з обличчями осіб, схожих на президента України Януковича та президента Росії Путіна".

На Львівщині розпочато 8 кримінальних проваджень за фактами правопорушень, які були виявлені під час проведення масових заходів на території області на підтримку євроінтеграції. На адресу Львівської обласної ради надійшов лист Головного управління МВС України у Львівській області, в якому було надано роз’яснення по кожному кримінальному провадженню окрему. Про це повідомляє заступник голови тимчасової контрольної комісії Львівської обласної ради з аналізу ситуації, яка склалась у Львові під час проведення масових акцій на підтримку євроінтеграції, Ганна Костюк.

Кримінальні провадження розпочато щодо ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, а саме – щодо спричинення невідомою особою тілесного ушкодження навпроти буд. №13, що на просп. Свободи у м. Львові, де проходять акції протесту. Відповідно до ч. 1 ст. 279 КК України розпочато ще одне кримінальне провадження за фактом блокування транспортних комунікацій, шляхом влаштування перешкод, а саме – щодо обмеження руху в с. Гамаліївка, Пустомитівського району. 

Ще 5 проваджень розпочато за ч. 1 ст. 296 КК України, тобто за фактом вчинення невідомою особою хуліганства – грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю:

– щодо розміщеної інформації на сіті-лайтах та листівках із змістом: «Я звинувачую Януковича в тому, що він пролив кров», «Я не піду з майдану до відставки Януковича» та щодо виявлення чорно-білих зображень формату А4 з обличчями осіб, схожих на президента України Януковича та президента Росії Путіна;

– щодо підпалу фаєра 23 листопада 2013 року біля центрального входу в приміщення Львівської міської ради, що на площі Ринок, 1;

– щодо порушення 25 листопада 2013 року громадського порядку біля центрального входу в ЛОДА (сніговою кулею розбито вікно);

– щодо вчинення хуліганських дій біля пам’ятника Шевченкові та кидання піротехнічних засобів у натовп учасників мітингу;

– щодо розбитого скла біля Личаківського районного суду, що розташований за адресою м. Львів, вул. Лепкого, 16.

Загалом у Львівській області розпочато 8 кримінальних проваджень за фактами правопорушень, що були виявлені під час масових акцій на підтримку євроінтеграції.

Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

Крім того, Ганна Костюк зазначила, що на засіданні ТКК 11 грудня було проаналізовано  інформацію, яку надали голови місцевих рад, голови штабів національного супротиву, щодо тиску на перевізників Львівщини під час перевезення людей на Євромайдан у Київ. Члени комісії зафіксували факти таких порушень, а також обговорили ситуацію, щодо масових випадків тиску правоохоронних органів на учасників мирних зібрань у Львові (Євромайдан на підтримку євроінтеграції) на яких відкрито кримінальні провадження, проводяться слідчі дії та допити, та інформацію щодо затримання активіста львівського і київського Майданів, львів’янина Олега Панаса.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів