Львів’яни пікетували обласне управління міліції – підтримали побитих нею одеситів

16:30 5 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Ольга Швед / «Газета по-українськи»

Начальник УМВС Дмитро Загарія погодився з активістами, що «Ані Лорак як громадянка України повинна була б подумати про імідж нашої держави, нашої незалежності, нашої свободи».


Відео: tvzikua

Сьогодні, 5 серпня під Львівським обласним управлінням міліції на площі Григоренка кількадесят активістів у камуфляжній формі пікетували обласну міліцію. Стільки ж міліціонерів спостерігали за порядком.

Пікетувальники вимагали покарати правоохоронців, винних у побитті людей під час акції проти концерту Ані Лорак в Одесі. Окрім того, запитували: «Чому у міліції Львівщини немає повної люстрації»?»

Зокрема, активіст Тарас заявив: «Ми підтримуємо одеситів. Це були мирна акція-протест проти співачки, яка виступає в Криму і бере нагороди від росіян. Натомість міліція побила їх. Треба зрозуміти, що часи Януковича минули, коли міліція била усіх, хто дозволяв собі сказати зайве слово. Винні мають бути покарані». 

До активістів вийшов очільник міліції Львівщини Дмитро Загарія, який сказав:«В Одесі, наскільки мені відомо, уже покарали винуватців. Я не можу давати оцінку чому, хто побив людей, там будуть з'ясовувати. У Львові такої б ситуації просто не було б. Ані Лорак, та співачка, як громадянка України повинна була б подумати про імідж нашої держави, нашої незалежності, нашої свободи».

Натомість активісти попередили – якщо їхні вимоги не будуть виконані, то повторять свою акцію.

Про це повідомила сьогодні, 5 серпня, львівський кореспондент «Газети по-українськи» Ольга Швед.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів