Львів’янка попередила про два фіктивні псевдоволонтерські фонди, – ЗМІ

20:55 8 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: informator.su

Ольга Федьків, яка володіє невеликою фірмою по заправці картитриджів, надала назви фондів, аби попередити наших читачів про шахрайство: «Оживи мрію» та «Щаслива країна».

Інтернет-видання «Інформатор» повідомило сьогодні, 8 квітня, ввечері:

«До нас з проханням опублікувати свою історію звернулась львів’янка Ольга Федьків. Звичайна жителька України, що володіє невеликою фірмою по заправці картитриджів для друку, Ольга щомісяця відправляла певний відсоток свого заробітку на кошти АТО.

І до початку російсько-українського конфлікту жінка займалася благочинністю – відправляла гроші на лікування важко хворим дітям, орієнтуючись на знайомі місцеві фонди. З початком війни Ольга вирішила допомагати також і пораненим солдатам, тому знайшла в інтернеті навмання декілька фондів, що займалися цим напрямом допомоги.

Ольга розповіла також кореспонденту «Інформатора»: «Після регулярного перерахування певної суми грошей, цей фонд почав звертатися до мене з вимогою фінансової підтримки все частіше. Телефонували з невизначених номерів. Після відмови дзвонили знову, представляючись вже іншим благодійним фондом, знову просили грошей. Лише після погрози міліцією ці дзвінки зупинились».

Ольга надала назви цих фондів, аби попередити наших читачів про шахрайство: «Оживи мрію» та «Щаслива країна». Як повідомляє жінка, наразі телефони цих організацій вимкнені або змінені.

Загалом Ольга втратила більше 30 тисяч гривень, допомагаючи волонтерам-шахраям. Проте, зрозумівши помилку, жінка не втратила бажання рятувати захисників. Жінка завершує свою розповідь так:

«Я звернулася до відомих видань, що розміщують на своїх сайтах посилання на вже перевірені волонтерські проекти. Я звернулася в один з них з пропозицією закупки для них ліків, але мені відповіли, що фонд займається не ліками, а амуніцією та тепловізорами.

Це мене одразу переконало в тому, що фонд – надійний, адже аферисти одразу в взяли запропоновані гроші без зайвих питань та уточнень. Трохи згодом я вийшла на фонд, який займається наданням протезів для поранених солдат, і наразі співпрацюю з ним».

Редакція «Інформатора» закликає читачів уважно обирати лише перевірені фонди допомоги бійцям АТО, аби уникнути неприємних ситуацій та ошуканства».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів