Львів’ян просять повідомляти про крадіжки люків каналізаційних і водопровідних колодязів

12:30 19 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: stachka.livejournal.com

У прес-службі ЛМР повідомили сьогодні, 19 травня, «Щоденному Львову»: «Адміністрація комунального підприємства звертається до всіх львів’ян з проханням у разі факту крадіжки повідомляти у диспетчерську за номером: 15-51 (цілодобово)».

Як інформують у ЛМКП «Львівводоканал», з початку року працівники підприємства встановили 142 нові люки на каналізаційних та водопровідних колодязях. На підприємстві зазначають:

«Від навантажень автотранспорту люки тріскають, виходять з ладу обойми колодязів, доводиться замінювати. На жаль, іноді люки просто зникають. Зазвичай, про відсутні люки дізнаємося під час обходу мережі, мешканці також телефонують. Реагуємо одразу. Наші колодязі накриваємо, чужі – обгороджуємо та передаємо інформацію власнику мереж».

Працівники експлуатаційних служб водоканалу постійно замінюють відсутні або пошкоджені люки: на проїжджих частинах вулиць встановлюють чавунні люки, на зелених смугах, тротуарах – пластикові та бетонні люки виробництва заводу залізобетонних виробів.  Орієнтовна вартість витрат на закупівлю та монтаж чавунного люку – 2 500 грн., оскільки дуже часто необхідно замінювати не лише кришку, а також і обойму. Пластикові та бетонні люки вартують в межах 300 грн.  

Відтак адміністрація комунального підприємства звертається до всіх львів’ян з проханням у разі факту крадіжки повідомляти у диспетчерську за номером: 15-51 (цілодобово). Водоканалівці експлуатують близько 30 тисяч колодязів на водопровідних та каналізаційних мережах. 

Про це повідомили сьогодні, 19 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів