На Львівщині побили патрульних

21:40 25 жовтня 2016 р.

Фото до новини

Вгамувати конфлікт у селі Туринка в Жовківському районі вдалося лише пострілом у повітря.

Як повідомили щойно сьогодні, 25 жовтня, в Патрульній поліція Львова, патрульні помітили в неділю, близько 22-ї години на автодорозі Жовква-Червоноград автомобіль «ВАЗ 2104», у якого не працювали габаритні вогні, підсвітка номерного знаку та стоп-сигнал. Інспектори прийняли рішення зупинити згаданий транспортний засіб, однак водій проігнорував вимоги поліцейських і почав втікати.

Він здійснив різкий маневр розвороту та з великою швидкістю поїхав у село Туринка в Жовківському районі Львівської області. Екіпаж продовжував переслідування, звертаючись до водія через гучномовець. Однак аі звукові, ані світлові сигнали не вплинули на нього.

Згодом він зупинив автомобіль, почав втікати й забіг у приватний будинок, на подвір‘я якого вийшли дві жінки та два чоловіки, які голосно кричали та нецензурно висловлювалися. Вони почали штовхати патрульних, використовуючи палиці та городній інвентар.

Згодом вибіг із будинку батько втікача, який теж напав на патрульних. Один із чоловіків пошкодив службовий автомобіль ногою, інший накинувся на патрульного, схопив його за шию й кинув на землю.

Вгамувати конфлікт вдалося лише пострілом у повітря, адже була пряма загроза життю та здоров‘ю поліціянта. Також викликали слідчо-оперативну групу. Неповнолітнього 17-річного втікача перевірили на стан алкогольного сп‘яніння. Висновки лікаря – водій був у стані алкогольного сп‘яніння. 

Унаслідок інциденту один із патрульних отримав ушкодження. Відтак, слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 345 Кримінального кодексу, яка передбачає за насильство щодо працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на цей строк.

Про це повідомили сьогодні, 25 жовтня, на сторінці Патрульної поліції Львова в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів