Львівські правоохоронці ліквідували канал ввезення нерозмитнених автівок в Україну

13:41 15 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: kk-auto.com.ua

Співробітники управління протидії злочинності у сфері економіки обласної міліції викрили 31-річного ділка, який організував схему тривалого перебування на території України нерозмитненого автотранспортну.

Для надання вигляду законності перебування таких автомобілів на митній території України шахрай організував схему фальсифікації офіційних документів, зокрема проставляння у закордонних паспортах клієнтів – громадян України фіктивних печаток іноземних консульських установ про те, що вони нібито перебувають на консульському обліку у Болгарії, Німеччині та Білорусі (мають вид на проживання), що давало змогу безперешкодно користуватися автотранспортом протягом року. По завершенню річного терміну перебування таких автомашин на території України клієнтам проставлялись нові фіктивні печатки від консульських установ Болгарії, Німеччини та Білорусі.

13 липня під час одержання від мешканця Львова 105 тисяч грн. - за перевезення та користування на території України трьома нерозмитненими автомобілями Мереседес-Бенц - шахрая було затримано. Під час обшуку вилучено дев’ять паспортів громадян України, сім закордонних паспортів громадян України, три печатки польських фірм (системний блок комп’ютера, в якому зберігалися відтиски печаток іноземних консульських установ), іноземні технічні паспорти на вживані автомобілі країн Євросоюзу.

Раніше, 13 червня, за цим фактом слідчим відділом Шевченківського РВ МВС Львова відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Про це повідомили сьогодні, 15 липня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів