ЛМР отримала за 23 гектари на 88 мільйони гривень менше їх ціни, – Генпрокурор

00:25 16 листопада 2016 р.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про результати обшуків у Львівській міськраді.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив пізно ввечері у вівторок, що 15 листопада його працівники провели санкціоновані обшуки у Львівській міськраді. За його словами, з вилучених документів видно, що у вересні 2015 року Львівською міською радою одному з суб'єктів господарювання було надано в оренду земельну ділянку площею 23 гектари, нормативно-грошова оцінка якої склала 140 мільйони гривень, а вже через три місяці (у грудні того ж року) цю землю за особистим підписом голови міськради продали за ціною 52 мільйони гривень, що на 88 мільйони гривень менше її оцінки. 

Генпрокурор також зазначив, що слідчі дії в цій справі тривають, а також прокоментував, за його словами, «обурення пана Садового»: «Мовляв, заважають залучати інвесторів. 

Відповім: щоб залучити інвестора і ЗАКОННО заохотити його меншою ціною на землю, треба було винести на розгляд міськради пропозицію знизити ціну. Бо саме міськрада, а не Садовий може змінити своє ж рішення від 25 грудня 2014 року про базову середню ціну метра квадратного землі у місті величиною 423 гривень. Відштовхуючись від неї, з урахуванням площі відчуженої землі (23 га), її вартість мала б бути понад 97 мільйони гривень».

Юрій Луценко написав це своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість міський голова Андрій Садовий обурювався 15 листопада, що, за його словами, «сьогоднішні дії в міській раді – найкраща відповідь на питання чому в Україну не йде інвестор».

Він також пояснив: Два роки тому ми залучили провідного європейського індустріального девелопера – голандську компанію CTP. Голандці запланували збудувати в промзоні Рясне-2 сучасний індустріальний парк на 3000 робочих місць. Місто підвело комунікацї, ми провели відкритий конкурс, переконали інвесторів вкладати гроші в Україну. Голандці мали купу причин прийняти негативне рішення: країна в страшній економічній кризі, корупція, війна тощо. Але вони відважились. Сьогодні всім нам передали привіт з минулого».

Андрій Садовий нанисав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Як інформував «ЩЛ», у Генпрокуратурі повідомили про обшуки у Львівській міськраді, які коментувала начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів