Лісоповал у курортних Брюховичах

11:16 9 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Лавейкін і Писаренко через підставних фізосіб знищують 19 га лісу в Брюховичах, заявила депутат Львівської міської ради Віра Лясковська.


У Брюховичах кілька днів тому на 19 га почали вирубувати віковічні дерева, які належать до першої групи лісів, що захищені Кабінетом Міністрів. Мета вирубування – підготувати будівельний майданчик для спорудження приватних котеджів. Хоча 2011 року, згідно з рішенням Верховного суду, вирубування лісів і будівництво на цій території було заборонено.

Про це у відеопрограмі Львівського прес-клубу «Одне питання» розповіла депутат Львівської міської ради Віра Лясковська.

«Минулого тижня несподівано обгородили територію оздоровчого, кліматологічного призначення. Це - ліси першої групи, захищені Кабміном. Без дозволу Кабміну ніяких не можна було робити рухів на цій території», - наголосила Віра Лясковська.

«2004 року Брюховицька селищна рада прийняла рішення, щоб цю територію площею 19 га, яка повністю належить нашій клінічній кардіолікарні, яка розташована безпосередньо в цих лісах, де люди проходять реабілітацію після важких недугів – інфаркти, інсульти, віддати в оренду двом фірмам «Буддизайн» і «Новобуддизайн». Більше того, ця територія є ще курортною зоною. Після того, як Брюховицька селищна рада прийняла незаконне рішення, почалися судові процеси – з 2004 до 2011 року. Всі брали участь в них: від депутатів до прокуратури Генеральної. І, нарешті, отримали всі позитивні висновки від Верховно суду і були спокійні, що територія збережена.

Але, виявляється, паралельно люди, які стояли за цими фірмами – Лавейкін і Писаренко – я їх називаю злочинцями, нехай мене викликають до суду – почали паралельно в закарпатських судах продовження цієї справи. Вони знайшли підставних людей-фізосіб, які звернулися у Мукачівський суд, потім він передав справу у Закарпатський суд, і останній прийняв рішення про те, аби передати окремим фізособам повністю всю територію під будівництво житла і з минулого тижня розпочалася ця страшна афера», - розповіла Віра Лясковська.

«Не дивлячись на те, що Львівська обласна прокуратура і Шевченківська активно брали участь у судових процесах, Вищий адмінсуд нахабно, під прикриттям і ще, певно, з відповідними дотаціями, прийняв рішення затвердити те, що закарпатські суди прийняли.

Зараз розіслані листи-звернення від громади Брюховичів у всі інстанції - від президента до міністрів,  до Верховної ради. Ми звернулися у Вищу раду юстиції з проханям з’ясувати -  як може Закарпатський суд приймати таке рішення?», - наголосила Віра Лясковська.

Фото лісоповалу у Брюховичах і текст звернення громади до центральної влади у Києві дивіться у новині "Щоденного Львова" під заголовком  "Янукович захистить Брюховичі?"

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів