Кримінальне провадження щодо екс-заступника командира львівського «Беркуту» скеровано до суду

15:28 19 березня 2015 р.

Екс-заступник керівника львівського батальйону «Беркут» Сергій Голуб

Екс-заступник керівника львівського батальйону «Беркут» Сергій Голуб
Фото: zik.ua

Як повідомили в четвер у прес-службі обласної прокуратури, цією установою, до Франківського районного суду Львова обвинувальний акт за підозрою колишнього заступника командира – начальника штабу БМОП «Беркут» у вчиненні кримінальних правопорушень.

Прокуратурою Львівської області 18 березня скеровано до Франківського районного суду м. Львова обвинувальний акт за підозрою колишнього заступника командира – начальника штабу БМОП «Беркут» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 194 і частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України. Останньому, з урахуванням зібраних доказів, 3 листопада 2014 року винесено повідомлення про підозру у скоєнні умисного знищення та пошкодження чужого майна шляхом підпалу, вибуху, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах та спричинило загибель двох людей, а також перевищення влади та службових повноважень.

У зв’язку з тим, що підозрюваний виїхав за межі України прокуратурою оголошено його в міжнародний розшук та внесено до суду клопотання про обрання останньому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке судом задоволено. В подальшому, 26 лютого поточного року прокуратурою Львівської області внесено клопотання до слідчого судді про застосування спеціального досудового розслідування та судового провадження (заочне засудження), відповідно до вимог статті 297-2 Кримінально-прцесуальногго кодексу України.

Відтак, 10 березня судом винесено ухвалу про застосування спеціального досудового розслідування та судового провадження щодо підозрюваного колишнього заступника командира – начальника штабу БМОП «Беркут» .Про це повідомили сьогодні, 19 березня, в прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів