«Краковець» і «Київ» набирають 800 «нових прикордонників»

14:01 29 березня 2017 р.

Фото до новини

Вчора розпочався черговий масштабний набір до реформованих органів і підрозділів Державної прикордонної служби України в рамках пілотного проекту «Нове обличчя кордону». Офіційний старт конкурсу відбувся сьогодні в аеропорту «Бориспіль», що перебував на відеозв’язку з пунктом пропуску «Краковець».

Відбір кандидатів здійснюють у підрозділи окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» та Мостиського прикордонного загону, персонал яких виконує завдання в аеропорту «Бориспіль», залізничній станції «Київ-пасажирський» і пункті пропуску «Краковець», що на кордоні з Польщею. Віднині впродовж місяця охочі служити в реформованих прикордонних підрозділах мають змогу подавати анкету для участі у відборі.

Він стосується як військовослужбовців Державної прикордонної служби України, так і цивільних громадян України. Загалом відберуть близько 800 осіб, більшість з яких будуть з числа цивільної молоді. Подані анкети кандидатів оброблятимуть автоматизованою електронною системою без втручання посадових осіб прикордонного відомства. Для цього було розроблене і протестоване необхідне програмне забезпечення. Крім того, для конкурсного відбору вперше в історії відомства в систему кадрового менеджменту інтегровано підрозділ перевірки особового складу на поліграфі. Відповідні сертифікати на поліграфи у ході заходу Голові Державної прикордонної служби України вручила Посол Сполучених штатів Америки в Україні. Партнерами нинішнього етапу проекту виступили Посольство США в Україні та Міжнародна організація з міграції.

Для переможців конкурсу створено належний рівень мотивації служби. Грошове забезпечення молодшого персоналу складатиме близько 9 тисяч гривень на місяць. Також передбачено подальше кар’єрне зростання, професійна підготовка за міжнародними стандартами та сучасне екіпірування.

Впровадження проекту «Нове обличчя кордону» в рамках системного реформування Держприкордонслужби передбачає створення підрозділів нового формату, які забезпечать високий рівень довіри громадськості, викорінення будь-яких проявів корупції і високі стандарти діяльності, що відповідають європейським нормам. Зокрема, реалізація сьогоднішнього етапу стане платформою для подальшого реформування ще 7 підрозділів, персонал яких виконує завдання на кордоні з Польщею та в міжнародних аеропортах.

Державна прикордонна служба України запрошує громадян активно долучатися до конкурсу. З детальними умовами можна ознайомитись на сайті Держприкордонслужби або в Call-центрах за телефонами (044) 239-85-35 у Києві та (032) 258-50-38 у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів