Контррозвідники Львівського управління СБУ затримали вербувальника й трьох інформаторів «ДНР» (відео)

12:05 30 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Як повідомив у понеділок начальник Львівського управління Служби безпеки України Віктор Андрейчук, його співробітники затримали також у зоні проведення АТО на Донбасі вербувальника терористичного угруповання «ДНР».

Начальник Львівського управління Служби безпеки України Віктор Андрейчук розповів у понеділок, 30 березня, під час прес-конференції, що контррозвідники ЛУ СБУ затримали впродовж доби на Донеччині трьох місцевих мешканців, які працювали на терористичне угруповання «ДНР». Усіх трьох уже доправлено до Львова, де вони зараз перебувають під вартою.

Вербувальника «ДНР» та трьох інформаторів затримали ще минулого тижня. Галицький районний суд уже прийняв постанову про запобіжний захід на час слідства – два місяці тримання під вартою.

За словами Андрейчука, одного з чоловіків затримали у місті Гірник на Донеччині. Цей 31-річний місцевий мешканець мав спеціальну військову підготовку, був колишнім військовослужбовцем, організовував та координував дії диверсійних груп.

Поплічник терористів також зізнався, що вербував громадян для участі у збройних терористичних формуваннях, проводив диверсійну і снайперську підготовку та збирав інформацію про переміщення сил АТО. Чоловік був завербований російською розвідкою ще у червні 2014 року.

Ще одного колаборанта затримали у селі Галіцинівка на Донеччині. Цей 41-річний місцевий підприємець збирав та передавав бойовикам інформацію про місце дислокації та сил АТО, використовуючи свої зв’язки у різних структурах. За його інформацією терористи здійснювали обстріли українських позицій та населених пунктів. Зараз працівники СБУ встановлюють його помічників.

Того ж дня у селі Орлівка на Донеччині співробітники СБУ затримали місцевого мешканця, якого завербували  спеціалісти Головного розвідувального управління генштабу збройних сил РФ. Він також збирав інформацію про переміщення сил АТО. 

Напередодні він пройшов спецпідготовку. «Зловмисник зізнався, що його інформація використовувалася для нанесення ударів по позиціях сил АТО, а також по населених пунктах», – зазначив Андрейчук.

Наразі проти затриманих відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 258 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі до 15 років.

Утім, Андрейчук зазначив, що поки що невідомо те, чи справа буде доведена до суду. Колаборантів можуть обміняти на полонених українських бійців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів