Комісія Львівської ОДА домагається в суді вилучення церкви

12:10 16 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Комісія при Львівській облдержадміністрації скерувала до суду позов про вилучення з власності Славської громади пам’ятки архітектури місцевого значення – церкви Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ.

У прес-службі Львівської облдержадміністрації повідомили в четвер, 16 травня: «При обласній державній адміністрації була створена комісія, яка обстежила хід ремонтних робіт церкви Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ у Славську, котрі здійснюються без відповідних дозволів  і погоджень органу охорони культурної спадщини Львівської ОДА. Опісля огляду, комісія намагалась вручити настоятелю храму та голові церковного братства припис щодо припинення будь-яких робіт, проте представники релігійної громади відмовилися його отримувати».

«Припис вручили голові Сколівської ОТГ Володимиру Безі. До роботи залучені і правоохоронні органи, які займаються описом втрат», – поінформували також в облдержадміністрації.

Керівник департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Оксана Ткачук зазначила: «Ми скерували звернення і до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області щодо вжиття відповідних заходів за пошкодження пам‘ятки архітектури та припинення будь-яких робіт».

«Залишилась лише частина розписів, проте автентичні розписи митців Модеста Сосенка та Юліана Бацманюка збили та винесли із храму разом із будівельним сміттям», – розповіли також в облдержадміністрації.

Оксана Ткачук наголосила: «Крім того, ми звертаємось до суду з позовом про вилучення з власності Славської громади пам’ятки архітектури місцевого значення. Ми не можемо допустити, аби автентичні розсипи Модеста Сосенка та Юліана Бацманюка, керамічна плитка фабрики Івана Левицького були знищені. Львівська обласна державна адміністрація докладе максимум зусиль, щоб врятувати і не допустити нищення нашої історичної і культурної спадщини».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів