Кінотеатр «Дружба» у Львові намагаються повернути громаді

12:53 7 квітня 2017 р.

Прокуратурою області до господарського суду Львівської області пред’явлено позовну заяву до Управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради та ТОВ «Круаель» про розірвання договору купівлі-продажу та зобов’язання повернути об’єкт нерухомого майна – приміщення кінотеатру «Дружба» загальною площею понад 620 кв.м.

Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратура встановила, що у 2000 році ТОВ «Круаель» за результатами конкурсу придбало приміщення кінотеатру «Дружба», яке розташоване на вул. Вітовського, 43а у м. Львові.

Договором купівлі-продажу було передбачено виконання ряду умов конкурсу, зокрема, здійснення реконструкції споруди впродовж 2-х років з дня набуття права власності та використання об’єкта для організації дозвілля, культурних і мистецьких заходів.

Покупець умов договору купівлі-продажу не виконав, натомість у 2016 році зареєстрував декларацію про початок виконання будівельних робіт з реконструкції будівлі кінотеатру під заклад ресторанного господарства з розширенням за рахунок влаштування підвалу.

Вказане свідчить про порушення Покупцем умов Договору, оскільки реконструкція споруди мала бути проведена протягом 2-х років з моменту набуття права власності на будівлю кінотеатру і така мала використовуватись для організації дозвілля, культурних та мистецьких заходів, а не діяльності закладу громадського харчування (ресторану).

Разом з тим, Продавцем не вжито жодних заходів реагування, у зв’язку з порушенням Покупцем умов договору, що й стало підставою пред’явлення позову прокурором.

Справа перебуває у провадженні суду.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів