Керівник львівської поліції стверджує, що він не знав про заборонені препарати в своєму автомобілі (відео)

10:00 4 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Микола Тис / ZIK

Міністр Арсен Аваков визнав: «Юрій Зозуля – не ідеальний хлопчик і не ангел».

Черговий скандал із очільником нової поліції Львова – торік громадянина Зозулю затримували на Ягодинській митниці з вантажем заборонених лікарських препаратів. Було кримінальне провадження, суд і штраф. Зозуля ж твердить, що серед ліків є заборонені препарати, не знав.

«Капрал Зозуля і трішки наркоти» – стаття з такою назвою вийшла напередодні у львівській газеті «Ратуша». Автор публікації, журналіст, довідався, що новий очільник львівської поліції торік перевозив через кордон заборонені медичні препарати із вмістом наркотиків.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, зі свого боку, каже, що до нової поліції якраз і набирали людей, які готові мінятися, навіть якщо в їхній біографії досі були  суперечливі сторінки. Як ця Арсен Аваков з волонтерського минулого Юрія Зозулі. 

Арсен Аваков прокоментував ситуацію: «Юрій Зозуля – не ідеальний хлопчик і не ангел, ми навмисно брали його, хлопця, який простояв на Майдані. Це не наркотики були, розумієте, це були ліки».

Водночас, в аптеці «Телевізійній службі новин» каналу «1+1» розповіли, що обидва препарати, які перевозив пан Зозуля, не зареєстровані в Україні, а за кордоном їх продають тільки за рецептом. «Перший препарат. Він належить до наркотичних анальгетиків, відповідно, це є суворий відпуск, тільки за рецептом лікаря за рахунок того, що туди входить наркотичний анальгетик», – пояснив завідувач аптеки Галина Гарда.

Сам капрал Зозуля розповів, що ці медичні препарати зібрали його польські друзі, він їх перевозив для бійців АТО. «Про те, що серед ліків є заборонені препарати, не знав», –стверджує він.

Керівник поліції Львова запевняє: «Я знав, що в мене там повно ліків, я показав все, сказав, дивіться, тому що я був упевнений, що все можна ввозити. Я вже потім читав, навіть сьогодні читав, це взагалі прекурсори і в принципі, їх можна було везти, якби у мене на той момент був запит, що я везу для якоїсь військової частини. Пройшов суд і він визначив, що в мене адміністративне стягнення тисяча з чимось гривень, от і все».

Водночас, очільник поліції запевняє – більше нічого з минулого від громадськості не приховує.  Нагадаємо, що раніше керівник поліції Львова визнав своє порушення на дорозі і пообіцяв виправитися. Він зазначив, що обов'язок співробітників поліції змінювати й самих себе.

Про це повідомили сьогодні, 4 вересня, на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Як інформував «ЩЛ», головного поліцейського Львова затримували правоохоронці.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів