Дільничний інспектор Андрій Думанський загинув на Львівщині під час виконання обов’язків, – МВС (відео)

10:00 20 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки на сайті Радехівського районного відділення МВС

Убивця капітана міліції може уникнути правосуддя, оскільки має психічні відхилення.

 У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС повідомили сьогодні, 20 квітня: 

«Начальник Головного управління МВС України у Львівській області полковник Дмитро Загарія прокоментував трагічну загибель дільничного інспектора Радехівського райвідділу міліції капітана міліції Андрія Думанського. За словами Дмитра Загарії, 18 квітня близько 22.00 у селі Лопатин Радехівського району, дільничний інспектор міліції намагався припинити бійку, що виникла між місцевими мешканцями.

Начальник обласного управління МВС сказав також: «Він намагався припинити бійку, але отримав удар по голові і на мить втратив свідомість. Потім нелюд – я не можу підібрати іншого слова, прив’язав міліціонера до сівалки, яка була запряжена двома кіньми і потягнув по дорозі. При цьому зловмисник наносив дільничному удари по голові металевою трубою».

Місцеві мешканці намагались зупинити коней, проте їм це не вдалось. Коні протягнули тіло дільничного тринадцять кілометрів у напрямку до межі Бродівського району.

Тіло правоохоронця зловмисник скинув у меліоративний канал, заповнений водою, а сам з місця події втік. Дмитро Загарія зазначив також: «Завдяки злагодженим діям міліції, прокуратури, а також місцевих мешканців, нам вдалось швидко затримати зловмисника. Це 53-річний місцевий мешканець. Також до скоєння злочину причетний 26-річний мешканець Сокальського району Львівщини. Він також затриманий».

За фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Начальник обласного управління МВС також заявив:  «Капітан міліції Андрій Думанський загинув під час виконання службових обов’язків. І мене дивують деякі коментарі, у яких люди показують свою байдужість або навіть зловтішаються зі смерті правоохоронця. На мою думку це недостойно громади Львівщини».

У дільничного інспектора міліції капітана міліції Андрія Думанського залишилось двоє дітей – дванадцятирічний син та чотирирічна донька. Відтак Дмитро Загарія запевнив:

«Ми докладемо усіх зусиль, щоб винуватці жорстокої розправи над Андрієм понесли заслужене покарання. Від свого імені та від імені усіх правоохоронців Львівщини я хочу висловити глибоке співчуття родині загиблого».

Натомість «Телеканал новин «24» розповів у понеділок:

«Рідні міліціонера, якого жорстоко вбили на Львівщині бояться, що убивця уникне покарання. В Андрія Думанського залишилось двоє маленьких дітей і дружина.

33-го річного дільничного міліціонера Андрія Думанського оплакує вся родина. Востаннє бачили його в суботу, коли вирішив поїхати в село Лопатин.

Коли Андрій проходив повз ринок, побачив суперечку двох чоловіків. Як дільничний інспектор – почав їх розбороняти. Та зі спини його хтось вдарив трубою. А потім сталось те, що могли робити тільки в середньовіччі 

Правоохоронця, нагадаємо, спочатку побили, а потім 13 кілометрів тягнули на возі дорогою. На дорозі ще й досі є сліди.

Тіло міліціонера чоловік залишив в лісі. Все село каже, що жорстоке вбивство скоїв місцевий їздовий 53-річний Андрій Штонь.

Зараз у хаті Андрія Штоня – нікого, хіба на подвір’ї та сама фіра стоїть. Господар хати був запальним, інколи агресивним. Тут він жив разом із своїм помічником, який, як кажуть в селі, і вбивство допомагав скоїти. Обоє чоловіків зараз затримані.

Про вбитого ж міліціонера місцеві мешканці відгукуються позитивно. Кажуть, що чоловік був спокійної вдачі і відповідально ставився до роботи.

Зараз родичі хочуть лише одного – аби убивцю покарали. Утім кажуть, що він може уникнути правосуддя, адже має психічні відхилення».

Як інформував «ЩЛ», закатований на Львівщині міліціонер користувався хорошою репутацією, його вбивця – навпаки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів