Госпсуд повернув державі 11 гектарів на Львівщині

13:45 20 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: dostup.pravda.com.ua

Господарський суд Львівської області визнав недійсними рішення органу місцевого самоврядування.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили сьогодні, 20 лютого: «Дрогобицька місцева прокуратура виявила минулоріч у березні протиправне рішення Бистрицької сільської ради Дрогобицького району. Всупереч вимог Земельного та Цивільного кодексів України, Законів України «Про Державний земельний кадастр» та «Про оренду землі», орган місцевого самоврядування передав у користування майже 11 га земель (сіножаті) одному із підприємств на Львівщині.

«Ділянка вартістю близько дев’яти мільйонів гривень призначалась для ведення суб’єктом господарювання товарного сільськогосподарського виробництва. З метою усунення виявлених порушень чинного законодавства, Дрогобицька місцева прокуратура пред’явила у інтересах держави позов, який господарський суд Львівської області наприкінці минулого року задоволив у повному обсягу», – поінформували також у прокуратурі.

«Крім цього, суд визнав недійсними рішення органу місцевого самоврядування та вказаний договір оренди, а товариство зобов’язав звільнити протиправно отримані у користування земельні ділянки. Відтак, завдяки зусиллям органів прокуратури, на початку 2018 року судове рішення реально виконано. Підприємство звільнило земельну ділянку та повернуло сільськогосподарські угіддя», – повідомили також у прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів