Госпсуд Львівської області повернув червоноградцям чотири земельні ділянки

13:15 23 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: foursquare.com

Господарський суд Львівської області погодився з чотирма позовами Червоноградської місцевої прокуратури.

Про це повідомили сьогодні, 23 квітня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли, що Червоноградська місцева прокуратура вимагала в Господарському суді Львівської області визнати недійсним та скасувати рішення місцевого органу самоврядування, який надав у оренду одному із підприємств земельні ділянки загальною площею 0,0226 га вартістю 256 тисяч гривень. Підставою звернення прокурора до суду стало те, що ці землі міська рада передала фірмі у користування з порушеннями вимог Земельного, Цивільного кодексів України та Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

«Зокрема, їх надано у оренду без проведення конкурсу (аукціону), тобто на позаконкурентних засадах. Продаж прав на земельні ділянки на аукціоні передбачає найефективніше використання комунальної власності. Таким чином встановлюється найвища плата за використання території і, як наслідок, призводить до збільшення бюджетних надходжень», – поінформували також у прокуратурі.

«Судові рішення набрали законної сили, а відтак органи прокуратури вжили усіх заходів для реального їх виконання. Відтак, цьогоріч у березні вказані земельні ділянки повернуто Червоноградській міській раді, а виконавче провадження по цих справах закінчено», – повідомили також у прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів