Господарський суд Львівщини повернув двом сільрадам 59 гектарів

16:44 16 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: gk-press.if.ua

Прокуратурою встановлено, що угіддя були передані приватному підприємству незаконно.

«У ході розгляду Господарським судом Львівської області позовів прокуратури Жовківського району з незаконного користування приватного підприємства повернуто невитребувані громадянами земельні паї площею 59 га вартістю майже мільйон гривень», – повідомили сьогодні, 16 жовтня, в обласній прокуратурі, де також поінформували:

«Зокрема, у позовах прокуратурою зазначено, що ділянки були передані суб’єкту господарювання Кулявською та Новоскварявською сільськими радами незаконно, оскільки ці угіддя розташовані за межами населених пунктів сільських рад та не є землями територіальних громад. Таким чином, органи місцевого самоврядування при прийнятті відповідних рішень щодо цих територій вийшли за межі наданих їм чинним законодавством повноважень.

У зв’язку з цим прокуратура звернулась до суду з вимогою повернути земельні ділянки з незаконного користування та скасувати згадані рішення органів місцевого самоврядування. Відтак, під час судового розгляду позовів зазначені вимоги прокурора виконано в добровільному порядку, що стало підставою для припинення судом провадження у цих справах».

Про це повідомили сьогодні, 16 жовтня, в прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів