Голова Львівської організації ветеранів Афганістану пояснив: «Хочуть озлобити нас»

08:50 10 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Ігор Равлінко розцінив руйнування пам'ятника загиблим воїнам-афганцям так: «Хтось хоче провокації напередодні 9 травня».

Двічі понівечили пам'ятник загиблим воїнам-афганцям у Львові за останні дні. Минулої суботи вандали порізали ногу металевому воїну. В понеділок відрізали голову. Голова львівської організації ветеранів Афганістану Ігор Равлінко прокоментував усе це так:

«Це «нп» на всю область. Ми скличемо побратимів, міську владу. Хтось хоче провокації напередодні 9 травня, хочуть озлобити нас.

Раніше вандали відбивали з пам'ятника букви, кілька разів викрадали автомат. Ми зробили його з бетону. Навіть хрест воїнам-афганцям, установлений на горі Лева, двічі намагалися спалити. Після того як ми зробили металевий, хрест зрізали.

Зараз чітко виявляємо свою активну проукраїнську позицію. Побратими зі Львівщини отримали дві нагороди від президента за участь у Майдані. Але ми працюємо з афганцями Сходу. Може, хтось хоче озлобити їх там?».

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом крадіжки, а не вандалізму. В середу цілодобово патрулювали пам'ятник афганцям у місті Яворів. Там скульптуру встановили 2014 року. Охоронятимуть міліція, військові 24-ї Механізованої бригади та ветерани Афганістану.

Про це повідомляється в сьогоднішньому номері київського «Газети по-українськи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів