Генпрокуратура й поліція проводять обшуки у Львівській міськраді

14:05 15 листопада 2016 р.

За даними правоохоронців, посадовці ЛМР уклали договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною 52 мільйонів гривень попри те, що її нормативно-грошова оцінка складала 140 мільйонів гривень.

У прес-службі (управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ) Генеральної прокуратури України розповіли сьогодні, 15 листопада, що ГПУ спільно з Нацполіцією розслідують факти зловживання службовими особами Львівської міськради. У повідомленні ГПУ також зазначено. що, що департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводження департаменту захисту економіки Національної поліції України, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливих неправомірних дій з боку службових осіб Львівської міської ради, що призвели до збитків державі в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем).

У прес-службі ГПУ також розповіли, що досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Львівської міської ради, зловживаючи службовим становищем, всупереч інтересам служби уклали з суб’єктом господарювання договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною 52 мільйонів гривень, не зважаючи на те, що нормативно-грошова оцінка даної земельної ділянки складала 140 мільйонів гривень, чим заподіяли збитки в особливо великих розмірах. Відтак, наразі, на підставі дозволу слідчого судді, у кримінальному провадженні, з метою відшукування оригіналів документів, на підставі яких було укладено договір купівлі-продажу землі, проводяться слідчі дії – обшуки приміщення Львівської міської ради та офісних приміщеннях оцінювачів і суб’єкта господарювання, що придбав землю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів