ФСБ завербувала в тому числі й львів’ян, – СБУ

17:00 4 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Служба безпеки України виявила у Львові три факти діяльності російської контррозвідки.

Співробітники Львівського управління СБУ виявили три факти діяльності російської контррозвідки на території Львова та відкрили кримінальні провадження про державну зраду. Про це заявив сьогодні, 4 вересня, під час брифінгу начальник Львівського обласного управління СБУ Віктор Андрейчук, уточнивши, що в одному з випадків йдеться про львівського військовослужбовця.

Віктор Андрейчук уточнив: «Ми, на превеликий жаль, маємо речі, коли люди були завербовані ФСБ, перебуваючи в полоні. В тому числі й львів’яни». 

За словами начальника обласного управління СБУ, окремі особи були затримані, відкрито кримінальне провадження за державну зраду. Розголошувати деталі й назвати скільки людей затримано Віктор Андрейчук відмовився, оскільки зараз триває слідство.

Начальника обласного управління СБУ зазначив, звертаючись до тих, кого, за його словами, «під дулом пістолета» могли змусити шпигувати російські спецслужби: «Нехай краще прийдуть до нас, скажуть (що завербовані. – Ред.) Це ще не злочин. Ми все розуміємо. Але коли людина піде по тій стежині (почне працювати на користь іншої держави. – Ред.) – це вже інше питання».

Це повідомлення передали сьогодні, 4 вересня, в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів