Колишнього начальника штабу львівського батальйону «Беркуту» судитимуть заочно

23:48 24 квітня 2015 р.

Колишній заступник керівника львівського батальйону «Беркут» та екс-начальник його штабу Сергій Голуб

Колишній заступник керівника львівського батальйону «Беркут» та екс-начальник його штабу Сергій Голуб
Фото: zik.ua

Як повідомив у п’ятницю прокурор Львівської області Роман Федик, суд застосував заочне провадження до екс-начальника штабу «Беркуту», дії якого спричинили загибель двох співробітників цього спецпідрозділу.

Прокурор Львівської області Роман Федик 24 квітня під час брифінгу повідомив, що завершено спеціальне досудове розслідування в гучному кримінальному провадженні щодо начальника штабу батальйону міліції особливого призначення «Беркут», який підозрюється у скоєнні в лютому 2014 року умисного знищення чужого майна шляхом вибуху, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах та спричинило загибель двох людей, а також перевищенні влади та службових повноважень. Він також повідомив, що у зв'язку з тим, що підозрюваний переховується від правосуддя, прокуратурою Львівської області було внесено клопотання до слідчого судді про застосування спеціального досудового розслідування та судового провадження (заочне засудження). 

За інформацією Федика, 10 березня суд виніс ухвалу про застосування спеціального досудового розслідування та судового провадження щодо останнього. Прокурор області додав також: «Зазначу, що це перше в Україні рішення про саме таку процедуру кримінального провадження». 

Нагадаємо, ввечері 20 лютого 2014 року на вулиці Тролейбусній у Львові, де розташована база спецпідрозділу «Беркут», сталася пожежа. Як розказали очевидці, судячи з одночасного загоряння з кількох сторін, було скоєно підпал «коктейлями Молотова».

Після локалізації пожежі виявлено тіла двох працівників «Беркуту». У червні прокуратура Львівської області заявила, що до підпалу може бути причетний один із керівників батальйону спецпризначення «Беркут».

У листопаді слідчими прокуратури стосовно зазначеного керівника винесено повідомлення про підозру у вчиненні умисного знищення та пошкодження чужого майна шляхом підпалу, вибуху, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах та спричинило загибель двох людей та перевищенні влади та службових повноважень (частина 2 статті 194, частина 3 статті 365 Кримінального кодексу України, санкції яких передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10-ти років).

Прокуратура скерувала клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Однак, враховуючи, що його місцезнаходження невідоме, судом надано дозвіл на його затримання та доставку в суд.

Водночас, слідчими встановлено, що 16 жовтня 2014 року керівництвом ГУ МВС України у Львівській області вищевказаному керівнику БМОП «Беркут» було надано додаткову відпустку і він цього ж дня виїхав за межі України. З огляду на це, слідчими прокуратури його оголошено в розшук.

Як інформував «ЩЛ», кримінальне провадження щодо екс-заступника командира львівського «Беркуту» скеровано до суду.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів