Димінський може потрапити під амністію, – юрист

23:20 13 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

Юрист Назар Олексюк застеріг – навіть якщо провину Петра Димінського доведуть, а його самого знайдуть, то це не буде гарантією відбуття ним реального покарання.

Речник Національної поліції України Ярослав Тракало заявив про президента львівських «Карпат» Петра Димінського: «Якщо ця особа і далі не з’являтиметься до слідчих, будуть вжиті заходи щодо встановлення її місця перебування і обрання міри запобіжного заходу. Якщо слідчий прийме таке рішення, буде оголошено у міжнародний розшук по лінії Інтерполу».
Одразу після аварії Димінський виїхав до Швейцарії на медичне обстеження, а де він перебуває зараз – невідомо. Великий маєток бізнесмена в селищі Брюховичі неподалік Львова –порожній. Сусіди розповідають, що не бачили власників уже кілька місяців.
Один із жителів Брюховичів запевнив: «У день тої аварії бачив, коли він спускався вниз, з того часу не бачив. Він у машині їхав із супроводом».
Кілька днів тому в соцмережах з’явилася заява, написана начебто мамою загиблої жінки, цей документ розмістив у себе на сторінці адвокат охоронця Димінського. У цій заяві Марія Тріла відмовляється від матеріальних претензій, спричинених їй в аварії.
Чому матір загиблої так зробила – з’ясувати не вдалося. Вдома її немає, а телефон не відповідає. Двоюрідний брат загиблої, який одразу після аварії добивався справедливого розслідування, пояснив, що його мама Наталії відсторонила від справи.
Степан Мацевко пояснив: «Вона мені не пояснювала нічого, вона сказала, що це її рішення і я маю його поважати».
Подруга і колега загиблої Наталії Марія Маційовська зізналася, що оголошення про підозру відомому бізнесменові відновило її віру в справедливість. Дівчина впевнена, що справу мають довести до кінця і судити винного за законом.
Марія Маційовська пояснила: «Ми сподіваємося, що Наталіїна смерть, можливо, дасть якийсь такий поштовх чи хвилю для того, щоб такі справи, в яких замішані такі люди, можливо, в нашій державі почнуть по-іншому йти».
Проте юрист Назар Олексюк застерігає, що про справедливість говорити ще дуже рано, бо для доведення провини замало висновків експертизи ДНК. Правник наголосив: «Потрібно провести відповідні автотехнічні експертизи, треба провести слідчі експерименти з моделюванням ситуації, яка відбувалася на дорозі. Ніхто, ні разу, і не відомо, щоб із серпня місяця проводився будь-який слідчий експеримент у цій справі».
Назар Олексюк додав, що навіть якщо провину Димінського доведуть, а його самого знайдуть, то це все одно не буде гарантією відбуття винним реального покарання, адже бізнесмен може потрапити під амністію. Про це повідомили сьогодні, 13 грудня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів