Двоє потерпілих свідчили в суді над екс-командиром львівського «Беркуту»

16:54 20 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

У столичному Святошинському райсуді заслухали ще двох потерпілих під час подій 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві.

У столичному Святошинському райсуді продовжили розгляд справи екс-командира львівського «Беркуту» Ростислава Пацеляка. Зокрема – допитали як потерпілого Юрія Панченка, котрий зазнав 18 лютого 2014 року контузії вуха через вибух світлошумової гранати та кілька поранень гумовими кулями. Також свідчив у суді Сергій Науменко. Того дня він втратив око від влучання алюмінієвої кулі.

Натомість прокурор департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Олександр Ковальчук зазначив: «Пройшло вже близько чотирьох років, і чи було з 12:00 до 14:00, чи з 11:00 до 12:00 – вони можуть плутатися. Буде доведено, що саме львівський «Беркут» перебував у цій частині, в цьому місці. І в тому плані, що саме Пацеляк як командир львівського «Беркуту» командував даним підрозділом, немає сумнівів». 

Своєю чергою, адвокат Ростислава Пацеляка Наталя Вознюк заявила: «Ті події, які зазначаються в обвинувальному акті й ті потерпілі, яких ми вже вислухали сьогодні у Святошинському суді – на жаль, це різні місця, різний час. І одна особа, навіть будучи супергероєм, не може одночасно, не може через малий проміжок часу перебувати в різних частинах міста Києва».

Ростислава Пацеляка звинувачують у придушенні мирних протестів в урядовому кварталі.  Наразі в його справі Пацеляка встигли допитати лише 24 потерпілих. Загалом їх – 78. 

Про це повідомили сьогодні, 20 липня, на телевізійному «5 каналі». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів