Чи буде сміттєвий завод у Львові - вирішить суд

18:25 8 липня 2020 р.

Фото до новини

У Львові міськрада і представник позивача до неї заявляють про свої сьогоднішні перемоги в апеляційному суді, тоді як насправді справа знову скерована до розгляду у суді першої інстанції.

Відеотрансляція судового засідання 8 липня 2020 року.

Активісти далі хочуть, щоб це підприємство будували за межами Львова і оскаржують містобудівні умови та обмеження на будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13, які вже видала ЛМР.

За словами директорки юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич, містобудівні умови та обмеження на будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13 видані виконавчим комітетом абсолютно законно, з дотриманням усіх вимог, а отже оскаржувати їх немає жодних підстав. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

«Вимоги позивача про проведення експертизи на відповідність ДБН та інші вимоги станом на сьогодні на цьому етапі є безпідставними.... Сьогоднішнє рішення не визначало законні вони чи не законні. Воно визначало, у якому порядку мала слухатись позовна заява позивача, тобто громадських активістів", - зазначила Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, 22 квітня, Львівський окружний адміністративний суд прийняв ухвалу про закриття провадження щодо визнання протиправним рішення виконавчого комітету про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об'єкта будівництва сміттєпереробного комплексу. А сьогодні восьмий апеляційний адміністративний суд постановив ухвалу Львівського окружного адміністративного суду від 22 квітня 2020 року про закриття провадження в адміністративній справі.... скасувати, а справу направити для продовження розгляду до суду першої інстанції. Постанова апеляційного суду касаційному оскарженню не підлягає.

ЛМР напоялгає, що проєкт будівництва майбутнього сміттєпереробного заводу у Львові пройшов комплексну державну будівельну експертизу, отримав позитивний експертний звіт з урахуванням технічно екологічних норм. Передбачається будівництво механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів на ділянці, площею 9,66 гектара, потужністю 250 тис. тон на рік. Загальна площа забудови становить 21 902 квадратних метрів, тривалість будівництва — 24 місяці, а кількість нових робочих місць — 144 працівники. Загальна кошторисна вартість будівництва всіх стадій, включно з вартістю будівельних робіт та устаткування, — 1,167 млрд грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів