Доктор Пі зберігає наукові звання і ступені до рішення суду

20:57 26 вересня 2013 р.

Фото до новини

Професор, доктор медичних наук, лауреат Держпремії в галузі освіти Андрій Слюсарчук ще зможе працювати і в Міносвіти.

Міністерство освіти і науки не може позбавити Андрія Слюсарчука наукових звань до рішення суду у його кримінальній справі. Таку відповідь на свій запит отримав від Міносвіти адвокат Клим Братковський, повідомляють "Коментарі". Зокрема, у своєму запиті адвокат нагадав, що 30 вересня 2011 року Слюсарчуку присудили Держпремію в галузі освіти в cумі 150 тисяч гривень. 

Братковський просив повідомити, чи отримав Слюсарчук зазначену премію, та чи скасовано рішення про її присудження. Також адвокат цікавився, чи скасовано рішення про присудження Слюсарчуку вченого звання професора і наукового ступеня доктора наук.

У міністерстві відповіли, що Слюсарчук не отримав ані диплома лауреата, ані грошової частини державної премії.

"Рішення про присудження Слюсарчуку і Червоному А.П. Держпремії в галузі освіти не може бути скасовано, оскільки триває судовий розгляд і не виголошено судового рішення", - йдеться у відповіді Міносвіти.

"Процедура позбавлення наукового ступеня доктора наук і вченого звання професора буде розпочата після вступу в силу рішення суду по кримінальній справі щодо Слюсарчука, для чого матеріали будуть спрямовані до спеціальної ради, яка приймала рішення про його переатестацію", - зазначили у Міносвіти.

Слюсарчук став відомий після участі в телепроектах під ім'ям Доктор Пі, де він демонстрував свої феноменальні здібності, зокрема відтворював 30 мільйонів знаків числа пі.

Сам Слюсарчук називав себе доктором медичних наук і нейрохірургом.

У 2011 році його звинуватили в заподіянні важких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого, шахрайстві, незаконній медичній діяльності та підробці документів. Сам Слюсарчук своєї провини не визнає.

Раніше у Книзі "Рекорди України" скасували всі його рекорди, не чекаючи вироку. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів