До масових розстрілів на Майдані причетні представники російських силових структур, – ГПУ

16:38 19 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: provse.te.ua

Старший прокурор Управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генпрокуратури Олексій Донський повідомив у четвер: «У слідства є підстави вважати, що до розстрілів на Майдані були причетні російські силові структури».

Слідство має підстави вважати, що до масових розстрілів на Майдані причетні представники російських силових структур. Про це повідомив сьогодні, 19 лютого, в коментарі кореспонденту агенції Укрінформ старший прокурор Управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генпрокуратури Олексій Донський.

За словами Олексія Донського, «у слідства є підстави вважати, що до розстрілів на Майдані були причетні російські силові структури». При цьому прокурор уточнив, що російські силовики виступали саме організаторами  розстрілів.

Наразі з’ясовуються безпосередні виконавці цих злочинів: «Вони могли бути звичайними найманцями з інших держав або представниками тих самих російських силових структур. Їхня національність немає жодного значення, вагомим є лише мета дій і хто їх використовував». 

За словами Олексія Донського, слідство вийшло на організаторів розстрілів завдяки аналізу телефонних роздруківок екс-президента Віктора Януковича. Він також заначив:

«Знаючи, що він причетний до цих обставин, ми встановили коло його безпосередніх зв’язків під час вчинення вбивств. По телефонах, які числилися на ДУСі, розмов на такі теми він не проводив, але в ході слідства вдалося встановити номери, по яких Янукович спілкувався з дуже обмеженим колом осіб і, зокрема, цими росіянами.

Засвітилися російські абоненти у телефонних роздруківках Януковича іще восени 2013 року, коли екс-президент відмовився підписувати Угоду про асоціацію з ЄС. Але інтерес  у слідства до них виник після контактів безпосередньо під час розстрілів протестувальників».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів