До 12 років неволі загрожує членам організованої групи з Дрогобиччини

12:48 2 квітня 2020 р.

Фото до новини

Обвинувальний акт стосовно 29-річного організатора крадіжок, жителя Дрогобича, двох його «колег»-одномістян та ще одного поплічника із Трускавця скеровано до Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області для розгляду по суті цьогоріч, 31 березня.

Про це  "Щоденний Львів" поінформували в пресслужбі прокуратури Львівської області.

За версією слідства, упродовж грудня 2019-середини січня 2020 року, чоловіки вчинили п’ять таємних викрадень чужого майна, поєднаних з проникненням у житло. Зловмисники проникали у помешкання жителів Дрогобицького району способом відтискання вікна. Крали, переважно, гроші, ювелірні вироби, телефони, ноутбуки та побутову техніку. Загальна вартість завданих збитків склала понад 260 тис грн.

Затримали вказаних осіб в січні цього року «на гарячому». При цьому, утікаючи від слідчо-оперативної групи та бійців спецпідрозділу «Корд», один із крадіїв пирснув рідиною у обличчя правоохоронця із газового балончика «Терен».

Такі дії чоловіків кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.185, ч.2 ст.345 та ч.3 ст.185 КК України (таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у житло, вчинене організованою групою; умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків; таємне викрадення чужого майна (крадіжка), за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у житло).

За вчинене їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Спільна робота прокурорів та слідчих Дрогобицького відділу поліції.

Нагадаємо, суд ув’язнив львів’янина за крадіжки з РДА.



 



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів