Детективи НАБУ затримали керівників Львівського бронетанкового заводу

12:50 14 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Затриманим інкримінують скоєння злочину за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України.

У Національному антикорупційному бюро України повідомили в п’ятницю: «14 липня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали низку посадових осіб Збройних сил України та ДП «Львівський бронетанковий завод» за підозрою у вчиненні злочину за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Також затримано засновника комерційної структури – ТОВ».

У НАБу також поінформували: «В ході досудового розслідування детективи НАБУ встановили, що службові особи ЦБТУ ЗСУ Озброєння Збройних Сил України у змові зі службовими особами ДП «Львівський бронетанковий завод», засновником ТОВ та за участі фірм з ознаками фіктивності розробили та реалізували корупційну схему із закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки, чим вчинили  розтрату бюджетних коштів у 2015 році на суму 28,5 млн. гривень. Суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше були у використанні».

«До того ж, ці вживані, а інколи й неробочі двигуни вже були колись продані – у 2008-2009 роках вони були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку, як надлишкове майно Міноборони. Крім того, випуск цієї моделі двигунів було припинено ще з 1990-х років, про що ініціаторам схеми було добре відомо», – повідомили також у НАБУ.

«Наразі затримано п’ятьох осіб: начальника ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (генерал-майора), начальника відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковника), директора та заступника директора ДП «Львівський бронетанковий завод»,  також засновника ТОВ, задіяного у схемі. Розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ розпочали наприкінці листопада 2016 року», – поінформували також на сайті НАБУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів