Бронетанковий завод у Львові замовляв неякісні гусениці до бронетехніки

14:08 13 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Контррозвідка СБУ викрила корупційні схеми при ремонті української бронетехніки на Львівському бронетанковому заводі.

Про це інформує пресслужба СБУ, пише Dailylviv.com

СБУ викрила корупційний механізм розтрати бюджетних коштів керівництвом одного з державних підприємств, яке входить до структури Укроборонпрому.

Контррозвідники встановили, що організатори оборудки замовляли неякісні гусеничні стрічки до бронетехніки, які не відповідають технічним та якісним характеристикам, а посадовці військового представництва Міноборони «затуляли» на це очі.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, у приміщенні держпідприємства та у помешканнях фігурантів провадження відбулись слідчі дії. Під час обшуків виявлено документацію, яка підтверджує протиправну діяльність, та партію неякісних запчастин до бронетехніки.

За попередньою оцінкою фахівців-експертів у військовій сфері, вони не відповідають вказаним у тендерній закупівлі вимогам.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх епізодів злочинної діяльності та притягнення до відповідальності причетних осіб.

Операція проводилась співробітниками Департаменту контррозвідки СБУ та управління СБУ у Львівській області, спільно зі слідчими Нацполіції у Львівській області під процесуальним керівництвом спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері західного регіону.

Львівський бронетанковий завод заплатив штрафні санкції Міністерству оборони

Львівський бронетанковий завод передав Міноборони відремонтовані танки

У Львові модернізували для Збройних Сил 15 танків

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів