Більшість Львівської облради вибачила суддям спробу заборони Євромайдану

12:55 8 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: oblrada.lviv.ua

Про це повідомляє у вівторок депутат фракції НРУ Олександр Ганущин.

Фракції ВО «Свобода» і ВО «Батьківщина» відмовилися сьогодні, 8 квітня, голосувати за притягнення до відповідальності суддів, які у листопаді 2013 року намагалися заборонити Євромайдан у Львові. Результати голосування в обласній раді за відповідне звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України – такі:

ВО «Свобода»: «за» – 3 із 29;

Позафракційні: «за» – 16 із 19;

ВО «Батьківщина» : «за» – 7 із 14;

ПППУ: «за» – 3 із 10;

НРУ: «за» – 7 зі 7;

«УДАР»: : «за» – 5 із 5.

Відтак депутат фракції НРУ Олександр Ганущин констатує на своїй сторінці у «Facebook»: «Свобода» у обласній раді завалила притягнення суддів до відповідальності, котрі пробували у листопаді 2013 року забороняти Євромайдан у Львові». Оскільки «за» прийняття рішення проголосував лише 41 депутат, відповідно, питання до сесійного розгляду не прийнято, адже у Львівській обласній раді – 116 депутатів.

Причому найбільшу фракцію має у ній ВО «Свобода» – 39 депутатів. Натомість у фракції ВО «Батьківщина» – 18.

Повідомляючи про це сьогодні, 8 квітня, «iPress.ua» нагадує: «23 листопада колегія суддів Львівського окружного адмінсуду у складі головуючої судді Крутько О.В., суддів Гулкевич І.З., Кедик М.В.заборонила встановлювати намети у Львові до 29 листопада.

Сьогодні Верховна Рада України на ранковому засіданні провалила голосування за включення до порядку денного законопроекту про люстрацію суддів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів