Бійці ВВ щодня виловлюють журналістів, роздягають їх і в Дніпрі купають (відео)

23:46 25 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

Про це вони заявили побитому ними співробітнику радіостанції «Голос свободи».


Відео: wwwintvua

Бійці Внутрішніх військ побили сьогодні на вулиці Інститутській у Києві журналіста радіостанції «Голос свободи» Мирослава Мислу (на фото - справа). Про це повідомили сам постраждалий і народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Швайка (на фото - зліва), який зазначив, що інцидент стався після пікетування Генеральної прокуратури, куди активісти принесли покришку і бруківку й де Мирослав Мисла вів відеозйомку пікету для радіостанції «Голос свободи».

«На нього бійцями Внутрішніх військ було скоєно напад. У нього відібрали і розірвали журналістське посвідчення, з відеокамери вилучили карту», - сказав Ігор Швайка. П Мирослав Мисла уточнив, що повертався до прес-центру Будинку профспілок і побачив, що бійці ВВ почали обшукувати звичайних перехожих і в одного з таких перехожих вирішив взяти коментар. Після цього журналіст почав знімати бійців ВВ.

«Через кілька хвилин до мене підійшли четверо бійців. Один заламав руку і почали питати, навіщо я знімаю. Я представився як журналіст, спробував дістати посвідчення журналіста, але його у мене вихопили і сказали, що це не журналістське посвідчення. І вони мене за руки, за ноги почали тягнути за кордон, перегороджений ЗІЛами, при цьому закрили рот, щоб не було чути, що я кричу. Били не в обличчя, в основному по нирках. Крім того, у мене гематома на голові - це мене брали за обличчя і били об стіну», - розповів Мирослав Мисла.

За його словами, йому також погрожували облити коктейлем Молотова, а потім відправити одяг на експертизу, щоб звинуватити в участі в масових заворушеннях. «Зараз його виллємо тобі на штани, і ти будеш голим стояти, а ми одяг відправимо на експертизу. Ще він російською сказав: «Знаєш, ми тут таких як ти щодня виловлюємо, роздягаємо, веземо в Дніпрі купаємо, а потім в СІЗО», - повідомив Мирослав Мисла.

Окрім того, стверджує він, бійці ВВ попросили передати журналістам наступні слова: «Передай усім журналістам, які знаходяться на Майдані в прес-центрі, що якщо вони сюди будуть приходити, то всі будуть тут же і лягати. Ми будемо їх бити». Про це повідомляє сьогодні, 25 січня, «iPress.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів