«Беркут» розніс осередок Червоного Хреста і стріляв у медика (відео)

18:40 22 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Спецпризначенець відкрив по ньому вогонь попри те, що на ньому була червона жилетка із символікою ЧХ і він показав своє посвідчення.


Відео: Володимир Тищенко

22 січня на вулиці Грушевського в Києві після другої атаки «Беркута», відтіснивши мітингувальників, шестеро спецпризначенців зайшли в приміщення Червоного Хреста, де перебували медики і постраждалі. Про це повідомив сьогодні, 22 січня, Володимир Тищенко, розмістивши на «YouTube» відповідний відеозапис

«Беркутівці» почали трощити вітрини. Далі вони кинули в приміщення декілька світло-шумових гранат і пустили сльозогінний газ, після чого медики змушені були тікати, залишивши там всі медикаменти.

Зайшовши... в приміщення, боєць «Беркута» вистрілив в одного з працівників, який намагався вивести постраждалого.

Спецпризначенець відкрив вогонь, незважаючи на те, що на медбратові була червона жилетка із символікою Червоного Хреста і він показав своє посвідчення.

Постраждалий розповів, що в нього стріляли спеціально: «Спочатку він цілився мені в обличчя, однак, опустивши зброю, вистрілив у ногу. Звичайно, вони потім можуть сказати, що це випадково, але він дивився мені в очі. Це було зроблено умисно».

Від вибуху світло-шумових гранат повилітало майже все скло з вікон та дверей приміщення.

Як прокоментував медбрат, «беркутівці» не зважають на гуманітарну та захисну діяльність Червоного Христа і називають злочинцями всіх – і медиків, і пресу, і звичайний народ», – написав В.Тищенко. Про це інформує в середу кореспондент «УНН».

Як інформував «Щоденний Львів», «Беркут» жорстоко побив 20 лікарів-добровольців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів